Samenwerking met de techniek-afdeling van Greijdanus

Wie niet technisch is, kan het leren. Zo hebben ook de heren van PLANK J.C. mogen ervaren. De techniek-afdeling van het Greijdanus College beschikt over alle nodige middelen om zijn leerlingen goed technisch en praktijkgericht onderwijs te kunnen geven. In de vestiging Zwolle hebben ze een eigen werkplaats waar leerlingen onder toezicht van verschillende docenten aan het werk kunnen. Hier hebben ze onder andere houtbewerkingsmachines, 3d-printers, het laserapparaat waar uw planken mee worden gepersonaliseerd en nog heel veel meer. Na goed overleg kreeg de directie van PLANK J.C. groen licht en sindsdien zijn de heren regelmatig te vinden op deze technische afdeling. 

“Door ons project hopen we binnen onze school meer verbinding te kunnen creëren tussen de verschillende afdelingen. We willen mensen zich ervan bewust laten worden dat we elkaar nodig hebben en samen sterker staan. Deze leerlingen hebben per slot van rekening kwaliteiten waar wij als VWO’ers niet over beschikken en vice versa.” aldus Ruben Petrusma (18). 

Al vele honderden planken zijn inmiddels op deze afdeling gebrand en als het aan de jongens ligt zullen er nog vele planken volgen.


Mocht u nou een kijkje willen nemen in deze werkplaats, bezoek dan de virtual tour door het Greijdanus College Zwolle! 


Deze is te vinden op: https://virtuallab17.nl/virtualexperience/greijdanus/zwolle/