Waarden PLANK J.C.

Met ons bedrijf vinden wij het belangrijk om, naast een goedlopend bedrijf te zijn, ons in te zetten voor het milieu en de maatschappij. Onze kernwaarden die wij belangrijk vinden, zijn:

  • Maatschappelijk verantwoord
  • Duurzaamheid
  • Betrouwbaarheid
  • Enthousiasme
  • Ondernemend

 

Maatschappelijk verantwoord:

Wij hebben er daarom voor gekozen om onze producten in de kopen bij landwinkel en zorgboerderij 'De Huppe'. De mensen die onze serveerplanken maken, hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit leek ons een goede manier om maatschappelijk bezig te zijn. De serveerplanken zijn door handarbeid gemaakt, wat ook een mooie sfeer met zich meebrengt.

Daarbij gaat 10% van onze winst naar Verre Naasten. Deze organisatie ondersteunt wereldwijd mission-projecten en een daarvan is een bomenplantproject op Sumba (Indonesië). De lokale partner, Yakkerssum, geeft advies en technische ondersteuning in plattelandsgebieden over veeteelt, landbouw en bomenaanplant zodat de mensen daar een redelijk inkomen kunnen verdienen. Een deel van dit bomenplantproject is bedoeld om CO2 te compenseren. 

Wij vinden het belangrijk om vanuit een maatschappelijk en christelijk perspectief onze tienden te geven. Dit project van Verre Naasten past heel goed bij ons bedrijf, waardoor wij dit project als ons goede doel hebben gekozen.

 

Duurzaamheid:

Verder heeft het hout dat gebruikt wordt voor de serveerplanken een FSC keurmerk. Ook wordt er voor elke boom dat gekapt is om onze serveerplanken te maken, er drie nieuwe bomen voor in de plaats geplant. Op deze manier zijn onze serveerplanken ecologisch verantwoord.

 

Betrouwbaarheid:

Wij streven ernaar om ervoor te zorgen dat klanten vertrouwen in ons hebben en dat wij hen het juiste product leveren binnen de levertermijn. Dit doen wij door altijd een voorraad te hebben, zodat wij, mocht dat nodig zijn, snel teksten e.d. kunnen inbranden en verzenden. Wij vinden dit een belangrijk onderdeel van een bedrijf en willen dit dus graag uitdragen.

 

Enthousiasme:

Enthousiasme is iets dat ons kenmerkt. Wij als team vinden het super gaaf om onderdeel te zijn van een project als deze. De motivatie ligt erg hoog en wij zijn enthousiast over ons product en ons bedrijf.

 

Ondernemend:

Het bedrijf dat wij opzetten, heeft uiteindelijk ook het doel om winst te behalen. Als team moeten wij dus erg ondernemend bezig zijn, zodat wij onze plek om de markt kunnen veroveren. Ondernemend denken is van groot belang, want anders sla je de plank mis. Dit gaan wij doen door op verschillende manieren onze producten proberen te verkopen en op verschillende invalshoeken kijken naar mogelijkheden.